Průběh realizace:
Ve školním roce 2016/2017:
- žáci vypěstovali na záhoncích školy BIO potraviny – zeleninu (rajčata, papriky, okurky, celer, mrkev, ředkvičky, jahody)
a bylinky (tymián, levanduli, meduňku, mátu, mateřídoušku).
Ve školním roce 2017/2018:
- žáci se naučí správným návykům při zpracování těchto BIO potravin,
- společně s učiteli budou v rámci výuky vytvářet jídelníček zdravé výživy,
- vytvoří soupis zdravých potravin, zpracují finanční rozvahu
a s kolektivem třídy tyto BIO potraviny nakoupí v prodejně Tesco,
- na pozemku školy společně zasadí mladé keře a stromky (rybíz, angrešt, borůvky, jabloně a hrušně),
- budou vedeni ke správným návykům a preferování těchto BIO potravin i ve svých rodinách.
Zapsala: Mgr. Kateřina Cuperová
foto